Синхрон С ООД

Пожарна защита и сигурност

Synchron S logo 25years bg

 

Тел.: 02/ 944 14 04

Моб. тел.: 0884 852 708

E-mail: synchron-s@synchron-s.com

СИНХРОН-С завърши II етап от изграждането на противопожарна инсталация в Оргахим

Проектиране и изграждане на системи за противопожарна сигурност в Оргахим, гр.Русе Проектиране и изграждане на системи за противопожарна сигурност в Оргахим, гр.Русе

(сп. Инженеринг ревю, бр.6, 2014 г.) 

Синхрон-С обяви, че е завършила втория етап от изграждането на противопожарна инсталация в Оргахим. В рамките на този етап фирмата проектира, достави, монтира и пусна в експлоатация системи за пожароизвестяване и пожарогасене в производствени и административни помещения с обща площ от близо 10 000 кв. м. Те се намират в обновения завод на химическото предприятие в Русе, който отново ще произвежда смоли след преустановяването на работата му в началото на 2012 г. вследствие на пожар.

"Оргахим е предприятие, класифицирано като "сграда с висока опасност в производството". В процеса на производство се използват значително количество суровини и материали, които са леснозапалими или взривоопасни химически вещества. Изграждането на надеждна противопожарна защита на такъв тип обект е сериозно предизвикателство, с което фирма Синхрон-С се справи успешно", обясниха от компанията.

Според Синхрон-С основните предимства на изградената инсталация са изключително ранно откриване на евентуален пожар, бързо и ефективно гасене, висока надеждност. Времето за детекция на пожара е в рамките на 10-30 секунди, а времето за потушаване - до 2 минути. В рамките не проекта е внедрена и система за мониторинг и контрол, която позволява с помощта на персонален компютър да се следи състоянието на всички инсталации.

 


Свързани статии (по етикет)