Синхрон С ООД

Пожарна защита и сигурност

Synchron S logo 30years bg

 

Тел.: 02/ 944 14 04

Моб. тел.: 0884 852 708

E-mail: synchron-s@synchron-s.com

Системи за пожарогасене, базирани на газов гасителен агент от последно поколение

Инсталации за пожарна безопасност с газов гасителен агент Novec 1230 Инсталации за пожарна безопасност с газов гасителен агент Novec 1230

(сп. Строители, бр.6, 2014 г.) 

СИНХРОН-С предлага решение за бързо потушаване на пожари посредством система за пожарогасене, базирана на чист гасителен агент 3МТМ NovecТМ 1230. NovecТМ 1230 е нов агент за пожарогасене, безвреден за хората, оборудването и околната среда. Притежава нулев потенциал за изчерпване на озоновия слой, кратък живот в атмосферата от 5 дни и потенциал за глобално затопляне 1.

NovecТМ 1230 е много бърз и ефективен гасителен агент в широки граници за пожари клас А, В, както и за критични приложения с чувствително електрическо и електронно оборудване. Гасенето настъпва много бързо в рамките на секунди при много ниска концентрация. Ниската токсичност, съчетана с ниската проектна концентрация, осигурява най-широките граници на безопасност за хората сравнено с останалите газови агенти на основата на хало- и хидрокарбони.

Инсталациите с NovecТМ 1230, които СИНХРОН-С проектира и изгражда съчетават трите основни изисквания към съвременните пожарогасителни системи - ефективни при гасене, безопасни за хората и безвредни за околната среда. За разлика от гасителните агенти на основата на хидрокарбони, NovecТМ 1230 не подлежи на регистрация, контрол или забрана, което прави инсталациите с този агент икономически ефективни във времето.

 


Свързани статии (по етикет)